pondělí 21. července 2014

Jak se zbavit celulitidy?

Celulitida je největší obavou žen, co se týče jejich krásy. Hlavně v letním období, kdy se oblékáme do plavek a krátkých sukní nám umí udělat vrásky na čele. Trápí většinu žen, ale jen několik se s ní rozhodně zatočit. Chcete patřit mezi ně i vy?





 Vznik celulitidy podporuje tukové vazivo. Tukové buňky produkují estrogen, tedy žensky hormon. Proto existují krémy s obsahem mužských hormonů, které mění strukturu vaziva, zpevňují pokožku a ničí celulitidu. Nejsou však volně prodejné a musíte si je dát předepsat u lékaře. Jsou však naštěstí i jiné alternativy, které budou mít pozitivní vliv na celé tělo. Jsme na portálu zaměřeném na cvičení a zdravý životní styl, a tak je zřejmé, že jedním z alternativních způsobů bude fyzická aktivita. Jedním z faktorů podmiňujících její vznik je totiž nedostatek pohybu. Cvičením stimulujete krevní oběh. Nejlepší jsou v tomto případě cviky zaměřené na nohy, jako např.. dřepy, výpady či mosty.

Cvičte 3-4x do týdne a pokrok uvidíte během několika týdnů. Netřeba se však potit pouze v posilovně či při domácím cvičení. Vyberte se na procházky s partnerem nebo kamarádkami. Nechoďte na vysokých podpatcích či s cigaretou v ruce (neprospívají při celulitidě) a nezapomeňte si popovídat o tom, že abyste odstranili celulitidu, musíte i dostatečně pít vodu - 2 až 3 litry denně. Jí dostatek totiž udržuje pokožku hydratovanou, vyplavuje z těla toxiny a posiluje cirkulace krve. Pro změnu však třeba redukovat příjem čaje, kávy, alkoholu a slazených nápojů. S vodou úzce souvisí i strava. I ta vede k odstraňování celulitidy. Odmítněte polotovary, jídla z rychlého občerstvení, sladkosti, výrobky z mouky, mastné či jiné nezdravé potraviny.Soustřeďte se na příjem jídel ze sacharidy s nízkým glykemickým indexem, abyste lépe kontrolovali úroveň cukru v krvi. Pomáhá také přidat do stravy jídla bohatá na lecitin, aminokyseliny a antioxidanty, které zlepšují stav pokožky (vejce, špenát, rajčata, vlašské ořechy, mandle, ryby, citrusové ovoce). Proti celulitidě pomáhá i každodenní tělový peeling, který odstraňuje odumřelé buňky. Také je dobré střídání teplé a studené vody, které zlepšuje mikrocirkulace pokožky, vyplavuje toxiny a zrychluje přeměnu tuků. Prokrvovat pomůže i příjemná masáž. Když už dodržujete všechny předešlé rady, můžete na zefektivnění přidat i anti-celulitidové přípravky - tělové mléko či krém, které obsahují kofein, guaranu a ginkgo biloba.
Nyní už víte jak na celulitidu. Do boje!!!

Hodně štěstí, dámy!

Žádné komentáře:

Okomentovat