středa 16. července 2014

Oči si zaslouží důkladnou péči. Jak na vrásky, otoky či vačky?

Už je to jednou tak. Oční okolí je jednou z nejcitlivějších partií naší tváře. A také jedním z hlavních ponocný toho, jak nám přibývají roky.

Není nic neobvyklého, pokud zjistíte, že na hydrataci líček či čela a brady vám vyhovuje jeden krém a na oči potřebujete celkem specifický přípravek.

Péče o vrásky kolem očí či kruhy je v případě mnoha žen ztížená i faktem, že pokožka kolem očí je velmi jemná a citlivá. Není tedy často možné ošetřovat ji běžným krémem, ale vyžaduje speciální péči.

Názory na to, jak si vybírat oční krém se různí. Mnozí odborníci tvrdí, že pokud používáte výrobek pro denní ošetření pleti od jedné značky, stejný výrobce by měl stát i za speciální emulzí či sérem na oční okolí.



Ano, je pravda, že mnohé sety kosmetiky jsou vytvářeny ve vzájemné součinnosti. Není však nic neobvyklého, pokud zjistíte, že na hydrataci líček či čela a brady vám vyhovuje jeden krém a na oči potřebujete celkem specifický přípravek. Zejména, pokud kromě citlivosti také dbáte na funkčnost - tedy redukci otoků, tmavých kruhů a vrásek.

Pokud si vybíráte oční krém, nedá se vyhnout tomu, abyste testovali více přípravků. Před aplikací každého z nich by měl proběhnout v první řadě test na pokožce ruky. Následně obličeje. Oči přicházejí na řadu až poslední. Ani to nemusí znamenat, že vám krém sedne. Jakmile pocítíte nepříjemnou reakci, mějte se na pozoru a přípravek přestaňte používat.


Pokud však najdete takový, který vašemu očnímu okolí vyhovuje, zkuste ho používat delší dobu. Efekty mnohých se projeví až po určitém časovém intervalu, na trhu jsou však i přípravky, které výsledky ukazují již do pár dní. Paleta možností je pestrá. Nezapomínejte, že v první řadě si oční krém musíte najít vy sama. A pokud máte speciální citlivou pleť, nechte si poradit v první řadě lékařským odborníkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat